Včelí med je najprírodnejšie sladidlo a spolu s ďalšími včelími produktmi – propolisom a peľom patrí medzi významné prírodné liečivá. Certifikované včelie produkty pán Melich vyrába už 18 rokov. Medy sú produkované a získavané výlučne z oblasti Podpoľania a v ponuke je med repkový, jarný kvetový, agátový a lipový. Zo včelích produktov výrobca ponúka včelí vosk, sviečky z vosku, suchý propolis, propolisovú tinktúru a včelí obnôžkový peľ. Na ich výrobu využíva tradičné osvedčené postupy.
Domáca ručne ťahaná maková štrúdľa sa vyrába podľa receptov starých mám tradičným postupom, ktorý sa využíval v Podpoľaní už začiatkom minulého storočia. Ručne spracované cesto, originálne suroviny a fortieľ pekárov sú zárukou jedinečnej harmónie chutí.
Chlieb oválneho tvaru, zlatohnedej až hnedej farby je vyrábaný tradičným kvasovaným spôsobom, z originálnych základnych surovín, bez pridania zlepšujúcich prípravkov. Je to spôsob, ktorý sa využíva už stáročia. Ručným spracovaním cesta získame výrobok s lahodnou chuťou, vôňou a dlhou trvanlivosťou.
Jozef Zvara pokračuje v dlhoročnej tradícii ovčiarstva v Podpoľaní a svoju farmu prevádzkuje už 20 rokov. Neustále zúročuje vedomosti, ktoré získal od svojho otca, ktorý sa ovčiarstvu venoval celý život.
Med kvetový a lesný nosia včely z farmy Medové týždne v krásnej a čistej prírode. Farma sa nachádza v katastri obce Políchno. Med kvetový obsahuje nektár z lúčnych kvetov a ovocných stromov. Med lesný zas obsahuje medovicu t.j. spracované výlučky vošiek žijúcich na rôznych rastlinách a taktiež nektárový med z rastlín kvitnúcich na konci leta.
Slovenská značka mydiel " Dedinské dievčence " vyrába prírodné produkty starostlivosti o pokožku s kozím mliekom, olivovým olejom, čistých esenciálnych olejov, bylín a včelieho vosku. Poskytujú prirodzenú úľavu pri kožných problémoch ako je akné, psoriáza, atopický ekzém. Všetky produkty sú vyrábané ručne v malých sériách pre zabezpečenie čerstvosti. Značka " Dedinské dievčence." bola založená v roku 2015.
Šikovná medárka vyrába med a produkty z medu už takmer 45 rokov. Včeláreniu sa venuje s láskou a radosťou.
Na začiatku bol zanietený vinár a degustátor Ing. Ján Domin a jeho sen vybudovať rodinné vinárstvo. Po mnohoročných skúsenostiach s výrobou vína za bývalého režimu a s podnikaním s bioproduktami v 90. rokoch sa začal zaoberať myšlienkou:

„Keď vinárstvo, tak ekologické...“

Tam vznikli základy rodinnej firmy Domin & Kušický.
,,Zázrak prírody, najcennejšie zlato,,

Aj tak hovoria medu, ktorý je pre niekoho len sladkou pochúťkou ,no v skutočnosti ide o neskutočne zdravý poklad z prírody.

Včelia farma Ondreja Gajdoša s názvom Včelí kút, Vám prináša 100% prírodné produkty najvyššej kvality.Rôzne druhy medov: kvetový, agátový,kvetový-lesný a medovicový, včelí peľ, propolisovú tinktúru.
Med od Petra Kandu má v jeho rodine viac než 70-ročnú tradíciu. Základným materiálom pre jeho získanie je najmä nektár z kvetov a medovica. Tieto sladké šťavy zbierajú včely na viacerých stanovištiach vo Vidinej , v Kalonde a v Piešti.
Zdobené sú cukrovou polevou farbenou potravinárskymi farbami s použitím zdobiaceho vrecúška a štetcov. Sú určené predovšetkým na dekoráciu.

Príprava medovníkov prebieha v celom svojom procese vrátane miesenia a zdobenia ručne.
So srdcom pestované a s láskou vyrábané produkty z arónie čiernoplodej.
Sme rodinná farma EKO-Produkt, ktorá sa nachádza na Kremnických Baniach v prekrásnom horskom prostredí v severnej časti Kremnických vrchov v nadmorskej výške 750 metrov .

Nad farmou sa nachádza symbolický Stred Európy pri gotickom Kostole Svätého Jána Krstiteľa.
Snažíme sa o vytvorenie vlastného potravinového programu z ovocia a zeleniny ktoré dorastá v našom zemepisnom pásme v chutnej a predovšetkým zdraviu prospešnej kombinácií postupmi, ktoré minimalizujú straty účinných látok na základe vlastných rodinných receptúr a skúseností troch generácií.
Sme mladé pezinské vinárstvo, prichádzajúce s chuťou a odhodlaním. Chceme privádzať na svet dobré víno, ktoré má prinášať predovšetkým radosť a dobrú náladu.
Ak hľadáte chutný a zdravý cesnak tak ste tu správne. Pestujeme pre vás to najlepšie pod úpätím Malých Karpát.
Naše výrobky sú tej najvyššej kvality, ktoré spájajú návrat k tradičným výrobným postupom za použitia kvalitných surovín vyprodukovaných v danom regióne.
Produkty vo forme ovocných džúsov, sirupov, omáčok, konzervovaného a sušeného ovocia, marmelád a džemov, vyrábame výlučne z prírodných surovín.
Dôležitá je pre nás zdravá životospráva, preto sme si zvolili ekologické poľnohospodárstvo. Nepretržitá práca na vysokej úrovni sa stala našou rutinou.
Rodinná firma OVIN (ovocie a vinič) bola založená našim predkom, Vojtechom Sobotovičom, ktorý vysadil sady a vinice v maličkej obci Šalgočka.
Sme neveľké vinárstvo na úpätí Malých Karpát, kde dorábame vína, ktoré sú jedinečné a harmonické. V našej pivničke máte možnosť ochutnať typické slovenské odrody.
Sme malý, regionálny výrobca za studena lisovaných rastlinných olejov najvyššej kvality. Naše suroviny, vždy, pokiaľ je to možné, z regiónu Hont. Každopádne so 100%-tnou garanciou zo Slovenska.
Včelia farma sa zaoberá chovom včelstiev v čistom prírodnom prostredí požitavských lúk na princípoch ekologického poľnohospodárstva. Tiež organizuje exkurzie, prednášky a kurzy.
Zameriavame sa predovšetkým na distribúciu pštrosieho mäsa, kože, a malých kurčiat.
Rodinné mikrovinárstvo zo Svätého Jura, vyrábajúce kombináciou tradičných postupov a moderných enologických poznatkov bez použitia cudzorodých prípravkov.
Včelárením sa naša rodina zaoberá už pomaly 30 rokov. Naše včelstvá sa nachádzajú v srdci Národného parku Slovenský kras, na Silickej planine.
Kozie mlieko je čistý bioprodukt, skutočné a nefalšované probiotikum s vysokým obsahom minerálov a vitamínov. Vyrábame viacero druhov syrov a jogurtov z pravého kozieho mlieka. Kozie syry „Zlato“ a jogurty sú lahodné a plné kvalitného kozieho mlieka.
Víno je vyrobené z hrozna dopestovaného v Honte, vo vlastných vinohradoch, v pomedzí Krupinskej pahorkatiny a rieky Ipeľ, celý deň zaliate lúčmi slnka, na ťažkej ílovitej pôde sfarbenej do červena, ktorá dáva nášmu vínu výnimočnú chuť.
Vína sú vyrobené len z vlastného kontrolovaného vinohradu. Technológia a spracovanie hrozna sú spojené s tradičnými a modernými poznatkami vinohradínkov a vinárov.
Firma VINOJEK od r.2001 obhospodaruje 32 ha rodiacich vlastných viníc s bohatou odrodovou skladbou. Trinásť druhov regionálnych odrodových vín je vyrobených z vlastnej suroviny dopestovanej v Hontianskom vinohradníckom rajóne.
Nie je nič krajšie ako sa ráno zobudiť a dať si šálku čerstvej brazílskej kávy, vypestovanej, ručne praženej a zomletej priamo na farme.
Ovčie syry, bryndza, zemiaky a kapusta biela červená a kvasená sú produkty, ktoré s radosťou dodávame zákazníkom, pretože ich vyrábame s láskou a so zámerom, aby zasýtili a boli zdraviu našich zákazníkov prospešné!
Obhospodarujem cez 50 rodín a okrem produkcie medu a peľu každoročne vytvorím niekoľko desiatok odložencov, do ktorých si sám odchovávam vlastné matky. Úle, v ktorých včelárim vyrábam nielen pre vlastnú potrebu, ale predávam aj ostatným včelárov.
Mlyn chápeme ako súčasť poľnohospodárstva, s napätím sledujeme zakladanie úrody a postupný vývin obilnín. Tešíme sa peknému počasiu. V závislosti od toho už vidíme lepšiu alebo horšiu úrodu. Pri úrode zdravého obilia vieme, že bude kvalitná múka. Obilniny kupujeme hlavne od miestnych serióznych dodávateľov.
Naša malá rodinná firma vznikla v roku 2012 na základe veľkej lásky ku káve. Aby sme ale neponúkali kávu ktorá je bežná v obchodoch a kaviarňach, pražíme kvalitné gurmánske odrodové kávy - arabiky.
Sme dvaja bratia, ktorí už od malička mali vzťah k domácim zvieratám a k prírode. Naše detstvo sme strávili na statkoch našich starých rodičov, ktoré sa nachádzali v prekrásnom údolí Rimavy v našom meste Tisovec. Hlavným produktom firmy je ovčie mlieko, z ktorého sa vyrábajú naše výrobky tradičným spôsobom. Ovčie mlieko získavame od oviec pasených na pasienkoch vo vyšších polohách. Výrobky sú vyrobené z čistého nepasterizovaného a nehomogenizovaného mlieka, preto sú zaradené medzi probiotické funkčné potraviny.
Zrnková káva pražená na Slovensku, ktorú pražíme vo vlastnej pražiarni v Šahách, a to každý týždeň, vďaka čomu u nás vždy dostanete maximálne čerstvú a chutnú kávu.
Našli ste už v oddelení zeleniny a ovocia hľuzy nezvyčajne hnedej, žltej alebo oranžovej farby a nápadne sa podobali na zemiaky? Batáty sú vynikajúcou prílohou k mäsu, rybám či divine a v kuchyni sa dajú všestranne využiť.
Ako súčasť zdravej výživy neodmysliteľne patria do mnohých svetových kuchýň. Konzumácia týchto hľúz je vhodná ako prevencia rakoviny, degeneratívnych očných chorôb, depresií a srdcovo-cievnych ochorení. Práve u nás si sladké zemiaky kúpite.
Vitajte na Gazdovskom dvore Turčianske Kľačany! Naším poslaním je vytvárať hodnoty a tradície vidieckeho života, ktoré sú v charaktere dnešnej doby oceniteľnejšie než kedykoľvek predtým. Ukážkou reálneho života na tradičnom gazdovskom dvore sa preto snažíme propagovať poľnohospodárstvo a život na vidieku.
Káva pražená na Slovensku z aktuálnej čerstvej úrody káv najvyššej výberovej kvality so zaujímavým chuťovým charakterom.
Sme tradičný rodinný salaš vyrábajúci klasické ovčie syry, oštiepky, bryndzu a žinčicu.
Sme firma zaoberajúca sa chovom moriek. Máme vlastný bitúnok na porážanie hydiny. Naším hlavným zameraním je distribúcia hydinového mäsa na území Slovenskej republiky. Hlavným cieľom firmy je kvalitné spracovanie hydiny pre slovenský trh z vlastnej produkcie, čo zaručuje vysokú kvalitu mäsových výrobkov.
Za prozaickým latinským názvom, ktorý si za svoj vybralo známe rodinné vinárstvo z Modry, sa skrýva milý dvojzmysel. „Čisté“ vinárstvo rodiny Čistých reprezentuje okrem iného čestný prístup k pestovaniu hrozna a výrobe tzv. teroárnych vín.
Družstvo má aj vlastný mlyn, ktorý bol založený v roku 1994 a spracúva sa v ňom vlastne pestovaná kvalitná pšenica. Produkcia múky je jednou z najúspešnejších činností družstva, ktorú sa darí veľmi dobre realizovať na trhu. V súčastnosti sa zameriavame najmä na výrobu špaldových múk z nami dopestovanej špaldy.
Zaoberáme sa tradičnou výrobou domácich cestovín – tradičných sušených aj špeciálnych bezlepkových cestovín.