Bryndzové pirohy

Recept z gemerskej dediny Kunová Teplica



Bryndzové pirohy



Potrebujeme:



na cesto: ½ kg polohrubej múky, 1 ks vajíčko, soľ



na prípravu plnky: 20 dkg zemiakov, 1 kyslú smotanu, 25 dkg bryndze, soľ, kôpor, slaninu, cibuľu, lyžicu oleja do vody



Múku a vajíčko vypracujeme na cesto a vyvaľkáme, potom nakrájame na kocky.



Plnka: zemiaky, kyslú smotanu, bryndzu, soľ a kôpor vymiešame na hladko.



Cesto naplníme plnkou, preložíme a vidličkou pritlačíme. Do osolenej vody s lyžicou oleja dáme variť pirohy. Keď pirohy vyplávajú na povrch vody, precedíme ich a opláchneme vlažnou vodou.



Podávame s dusenou cibuľkou a opraženou slaninou.



Regionálny recept z kuchárskej knihy vydanej MAS KRAS, www.maskras.sk , www.karsticum.sk